GUIDE: Koble sammen Stripe med Shopify

GUIDE: Koble sammen Stripe med Shopify

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Frida Elli Aronsson.

Som en del av valgfaget Digital markedsføring fikk vi som nevnt i tidligere innlegg i eksamensoppgave å opprette vår egen nettbutikk helt fra bunnen. Vi jobber nå med å få i gang en fullt funksjonell nettbutikk for to kunstnere som driver sin egen virksomhet: Cuteshitkids.

Sammenkobling av Shopify og Stripe

For å opprette en nettbutikk må man først velge hvilken plattform man ønsker å bruke, og for oss ble det anbefalt å bruke Shopify – som er et enkelt verktøy å bruke når man vil lage en butikk både online og offline.

Stripe er en betalingsmetode som fungerer utmerket til å starte og drive sin nettbutikk. Stripe inneholder de fleste former for betaling og er det mest brukte verktøyet globalt. Når vi skulle koble dette til vår Shopify-konto, merket vi at det var litt vanskeligere og mer tidkrevende enn vi hadde sett for oss – og for å unngå at flere støter på det samme problemet har vi laget en enkel guide fra start til slutt for hvordan du kan koble Stripe med din Shopify nettbutikk.

1: Lag en konto på Stripe

Gå inn på Stripe.com og lag en konto. Velg en person som skal være ansvarlig for kommende bank- og personinformasjon.

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Deretter må du verifisere e-postadresse for å komme videre med aktiveringen av din konto. Dette kommer automatisk på mail, så sjekk innboksen.

2: Aktiver Stripe-konto

Når e-postadressen er verifisert, trykker du på «Activate your account«, og du vil få dette skjermbildet opp:

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

3: Fyll ut passende informasjon til din nettbutikk

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Dersom du er noe annet enn «Person/enkeltpersonforetak» anbefales det at du fyller ut «Optional«-feltet her nede:

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Som nevnt tidligere må den ansvarlige personen for koblingen av Stripe fylle ut nødvendig personlig informasjon, som vises i bildet under:

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Neste steg er å finne fram sitt IBAN-nummer til den kontoen du ønsker å koble til nettbutikken.

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

4: Hvordan finner man sitt IBAN-nummer?

Ikke alle er kjent med hva et IBAN-nummer er. Det første steget vi anbefaler at man gjør før man finner dette, er å opprette en ny bankkonto der fremtidig omsetting fra nettbutikken kommer inn. Vi har DNB som bank, og har laget en bankkonto i ansvarspersonens navn.

DNB har en egen IBAN-kalkulator – og dette er noe som alle banker har på sine nettsider, så uavhengig av hvilken bank du har skal du enkelt kunne finne frem til noe ala dette:

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Klikk på «Iban-kalkulator» markert på bildet over, og fyll inn kontonummeret til din bankkonto som du tidligere opprettet for Shopify-nettbutikken.

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Etter du har trykket «Bekreft», så kommer det opp noen alternativer av ulike IBAN-nummer, og du skal kopiere det som heter «Elektronisk IBAN-nummer» for deretter å lime det inn i aktiveringen på Stripe.

5: Forsterk sikkerheten til din Stripe-konto

Når du har fylt ut IBAN-nummeret er du snart i mål. For å kunne trykke på «Submitt application» krever Stripe at du forsterker sikkerheten for at ingen andre skal kunne logge inn på din konto. Da velger man om man vil sikre via telefonen eller en autentiserings-app.

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

Deretter trykker du på «Home» øverst i venstre hjørne for å komme til forsiden.

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

6. En siste aktivering

I dette stadiet trodde vi at vi var ferdig med aktiveringen, men det viste seg at det var mer informasjon som skulle dokumenteres. Det er ikke sikkert dette gjelder for alle, men om forsiden viser at du ikke er ferdig med aktiveringen enda – trykk på «Review» som vises under:

En bild som visar skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning

For å aktivere kontoen fullstendig må du verifisere identitet. Her kan man velge mellom å laste opp ID-kort, førerkort eller personlig pass. Du må også verifisere bostedsadresse med hjelp av noen alternativ som for eksempel en strømregning eller et skattebrev, samt bekrefte at all personlig informasjon er riktig. Når du har gjort dette skal din Stripe-konto være aktivert!

7: Koble Stripe til Shopify

 • I forsiden på Shopifys kontrollpanel klikker du på «Settings«, som du finner nederst i venstre sidebar.
 • Klikk på «Payment providers»
 • Under «Accept credit cards» velger du «Stripe» og klikker på «Activate»
 • Du blir så videresendt til Stripe hvor du fullfører registreringen
 • Ferdig!

NB! Det er kun personer med admin-rolle i Shopify-kontoen som kan koble til Stripe. Dersom du er admin, følger du stegene over. Dersom du går i klassen DIG2103 er neste steg å sende Stripe-informasjon med brukernavn og passord til foreleser Karl Philip Lund – så ordner han dette siste steget da han er admin på de fleste av Shopify-kontoene våre 🤝😁

Var denne guiden hjelpsom?

14 kommentarer til «GUIDE: Koble sammen Stripe med Shopify»

  1. Så lenge du har fulgt alle trinnene i guiden så skal det fungere – gjorde i alle fall det for oss. Kanskje er det noe problemer med id-identifiseringen? At Stripe ikke syns det er godt nok? Eventuelt ville jeg kontaktet support på Stripe….

   Stine

 1. Hei, jeg fikk følgende melding «Denne butikken kan ikke ta imot ekte bestillinger eller ekte betalinger.»
  Har dere fått noe slik og i så fall hvordan dette endres slik at dette fungerer?

  1. Hei! Dette er fordi du sannsynligvis fremdeles er i utviklingsmodus på Shopify. For å kunne ta i mot ekte betalinger og bestillinger må man ha et betalende abonnement. Siden det er corona, får du 3 måneder gratis abonnement, og for å bytte abonnement sender du bare melding til KP og ber han om å overføre eierskapet til deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn