Verdt å få med seg – Markedsføringspodden

Verdt å få med seg – Markedsføringspodden

Som studenter i digital markedsføring på Høyskolen Kristiania ble vi i januar tipset om å sjekke ut podkasten Markedsføringspodden. Som den podkast-slukeren jeg er tok jeg rådet til meg, og har siden den gang hørt omtrent hver eneste episode. Hva er det som gjør denne podkasten interessant og bransje-relevant, og hvem står bak?

Skjermbilde fra Markedsføringspoddens nettside.

Tross korona fortsetter undervisningen digitalt, og nå er vi inne i tredje modul av digital markedsføring: E-varehandel med foreleser Karl Philip Lund. I første oppgave oppfordres vi til å skrive om noe vi syns var interessant fra de første forelesningene.

Temaene vi ble introdusert for var blant annet styringsettet OKR, viktigheten av personlig merkevarebygging, samt innslag fra tidligere studenter på Høyskolen Kristiania. Mot slutten fikk vi også et virtuelt besøk av karene bak Markedsføringspodden.

Hva er Markedsføringspodden?

Markedsføringspodden er en norsk produsert podkast, laget av Even Ødegård og Eivind Bodding – tidligere studenter på Høyskolen Kristiania. Ifølge dem selv startet prosjektet om å lage podkast da de bet seg merke i at det egentlig ikke fantes noen norske podkaster som dekket markedsføring godt nok. De tok derfor saken i egne hender med målet om å gjøre Markedsføringspodden til «go-to» podkast for markedsførere i Norge.

Markedsføringspodden – Podcast – Podtail
Markedsførinigspoddens podkast-cover. Eivind Bodding til venstre og Even Ødegård til høyre.

Markedsføringspodden tar for seg relevante markedsførings-temaer, samt deres egne tips og triks til hvordan å knekke de mange kodene. Hver episode er på omtrent 30 minutter, hvilket er en fin lengde uten at man faller ut. Selv studerer jeg kreativ markedskommunikasjon, og jobber som markedsførings-trainee, og nettopp derfor er denne podkasten gull for å tilegne seg kunnskap – ny som gammel – for å senere kunne bruke det i praksis.

Hvem bør lytte på Markedsføringspodden?

Etter min mening er denne podkasten som skapt for studenter eller aspirerende markedsførere. Samtidig er den også fin dersom man har vært i bransjen lenge og trenger påfyll av ny kunnskap, eller bare ønsker en oppfriskning. Selv beskriver Even og Eivind at Markedsføringspodden er for deg som:

 • Jobber som rådgiver i et markedsførings- eller reklamebyrå
 • Har en markedsfører-stilling i et firma
 • Er gründer og trenger tips for å få idéne dine ut i verden
 • Er generelt interessert i markedsføring og ønsker å lære mer

Hva gjør den interessant?

Markedsføringspodden tar for seg alt fra SEO, budsjett, Google Ads, Linkedin-råd til dypere gjennomgang av temaer med anerkjente gjester fra bransjen. Alt i en kombinasjon som skal hjelpe deg med å øke både synlighet og salg.

Foto av Malte Wingen på Unsplash

Even og Eivind er flinke til å formidle budskapet, og de forklarer på en måte som gjør at man sitter igjen med en følelse av at man faktisk har lært noe nyttig. Podkasten har en uformell tone over seg, hvilket gjør den behagelig å ha på øret enten man går tur, rydder eller andre aktiviteter som ofte kombineres med podkast-lytting. Som Even og Eivind utpekte, er jo podkast et såkalt sekundær-medium, hvilket vil si at man bruker det mens man gjør andre ting og derfor må belage seg på at lytterne ikke alltid vier sin fulle oppmerksomhet til den.

I forelesningen fortalte de også om hvilke fordeler og ulemper som ligger å velge podkast som medium. Blant dem var det faktum at det kan være vanskelig å være interessant nok. Til gjengjeld er det ikke så mange som driver med podkaster som har 100% fokus på markedsføring, så konkurransen er fortrinnsvis mindre.

Oppsummering

Alt i alt vil jeg anbefale Markedsføringspodden på det varmeste, enten du er student, gründer, har en høy stilling innenfor markedsføring eller bare er generelt interessert i markedsføring. Even Ødegård og Eivind Bodding har skapt en suksess med en podkast som både er interessant, relevant og ikke minst behagelig å høre på.

Har du hørt på Markedsføringspodden før?

Kilder:
https://markedsforingspodden.no/
https://markedsforingspodden.no/om-oss/
https://unsplash.com/photos/PDX_a_82obo

5 kommentarer til «Verdt å få med seg – Markedsføringspodden»

 1. Hei,

  Nei, jeg har ikke hørt på den enda men fikk veldig lyst etter dette innlegget.
  Er det noen episoder du anbefaler å høre på til en som ikke er så dreven innen markedsføring men gjerne skulle lært litt?

  God helg!

  1. Takk for det, KP! Jeg har på agendaen å høre gjennom en podkast som heter «Your Undevided Attention», for eksempel 🙂

 2. Hei Stine! Ser at jeg ikke fikk kommentert dette innlegget forrige uke. Beklager! Men her er det ikke mye å si, du skriver jo kjempe bra! Du har fine underoverskrifter og bra bruk av bilder og kilder. Keep up the good work!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn