Markedsføringstiltak: Tretorn

Markedsføringstiltak: Tretorn

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Frida Aronsson og Nina Magnussen.

Som en del av eksamensoppgaven vi i skrivende stund arbeider med, skal vi i dette innlegget se nærmere på hvordan vår valgte bedrift Tretorn gjør ulike markedsføringstiltak. I forrige innlegg introduserte vi Tretorn, og la frem hvordan de aktivt jobber for en bærekraftig utvikling.

I dette innlegget kan du lese om et markedsføringstiltak Tretorn har gjort, og hva vår vurdering av dette tiltaket er.

Skjermbilde av Tretorns nettside: Eco Essentials, og deres logo

FNs miljøprogram The Clean Seas (#CleanSeas) ble lansert i januar 2017 med mål om å engasjere privat sektor, sivilsamfunn og myndigheter i kampen mot plast i havet. Varemerker har en like stor rolle i å bidra til å snu problemet med plastforurensning og klimaendringer – og dette engasjerer det svenske klesmerket Tretorn seg for.

Markedsføringstiltak

I forbindelse med sitt 125års-jubileum opprettet Tretorn i 2016 sitt Eco Essentials Initiative – en plattform for å fremme bærekraft og for å strebe etter ekstremt høye bærekraftige mål for sine produkter.

«Vi startet Eco Essentials som en plattform for å prøve å utfordre oss selv til å lage mer og mer bærekraftige produkter og også ha et mer bærekraftig og sirkulært tankesett med alt vi gjør»

Fredrik Ekström, direktør for bærekraftsspørsmål og kommunikasjon i Tretorn

Et spennende markedsføringstiltak som virksomheten gjennomførte i forbindelse med dette, er at de deltok i en kampanje som ble gjennomført tidlig i 2018; Lewis Pugh Expedition Antarctica 2020. Tretorn ønsket å sette sine bærekraftsdrevne produkter på prøve, og denne kampanjen var en utmerket mulighet for dem. I tillegg var de i stand til å markedsføre den truende klima-situasjonen i Antarktis, hvilket bidrar til økt bevissthet rundt det.

Skjermbilde av fra Tretorns nettside: Antartiva Expedition 2020

Hva gjorde de? Tretorns fotograf Olle Nordell viste frem deres Fall/Winter-18-kolleksjon av Eco Essential-klær ved å fysisk bære «Arch Jacket» med på Antarktis-turen. Denne jakken var en del av «OCEAN-SHELL»-prosjektet – et to-lags stoff bestående av resirkulert polyester med membraner laget av resirkulert sjø-avfall. Nordell bekreftet at jakken beviste dens bærekraft, og formidlet budskapet om at uansett hvor vi bor og hvor vi er i verden, så må vi samarbeide og ta bevisste, riktige beslutninger – slik at vi ikke påvirker miljøet og havet negativt.

Olle Nordells prosjekt gjennom bilder og et magasin der han formidler reisen til Antarktis.

Vurdering av tiltak

I stedet for å bruke tusenvis av kroner på tradisjonell markedsføring, iverksetter Tretorn tiltak folk kan se på som annerledes og unike. De beholder sin integritet som et miljøbevisst selskap ved å gjennomføre markedsføringskampanjer som er bedre for klimaet, samtiidig som de skaper bevissthet om klimakrisen for målgruppen.

Fra en artikkel i Resumé skriver reporter Thomas Nilsson at Tretorn slår sammen produkt- og markedsavdelingen til en samlet avdeling som skal stå for hele merkeopplevelsen. Ved å slå sammen avdelingene, jobber de ikke bare med kommunikasjon og markedsføring, men også med produktutvikling og konsepter – det vil si, alle kontaktpunkter med kunden. Slik vi ser det kan dette bety at dersom de lykkes med de rette ideene og design, vil produktet i seg selv bli en kommunikasjonsbærer, og kan forbedre den totale merkeopplevelsen.

Tretorn gjør også en sterk profil på sosiale medier. Med 71.571 likes på deres Facebook-side og 95.000 følgere på Instagram, kan vi bekrefte at Tretorn har en solid følgergruppe, som antageligvis har fått med seg at bærekraftig utvikling kan se stilig ut. Tretorns tilstedeværelse i sosiale medier tiltrekker flere og flerre mennesker, og de lykkes med å skape bevissthet rundt bærekraftig design og produksjon. Alle Tretorns tilstedeværelser i ulike sosiale medier fremstår som profesjonelle, og det er tydelig at det er lagt ned tid og arbeid i innhold.

Skjermbilde av Tretorns Facebook- og Instagramside.

Oppsummering

Oppsummert kan det konkluderes med at Tretorn er et unik klesmerke med potensialet til å bli en anerkjent merkevare innen bærekraftig design og produksjon. Særlig var markedsføringstiltaket med Antarktis 2020-kampanjen unik, men vi ser også at nøye gjennomført og sannsynligvis godt planlagt digital markedsføring i sosiale medier også prioriteres av Tretorn.

Hva tenker du om Tretorns markedsføringstiltak?

Kilder brukt:
https://lewispugh.com/antarctica-2020-campaign/
https://no.tretorn.com/tretorn_journal/antarctica-expedition
https://www.ollenordell.com/tretorn#0
https://www.resume.se/alla-nyheter/folk-pa-vag/tretorn-slar-ihop-produkt-och-marknadsteamet/
https://www.scandinavianman.com/fashion/celebrating-nature

https://www.ollenordell.com/tretorn

https://eu.tretorn.com/

3 kommentarer til «Markedsføringstiltak: Tretorn»

  1. Hei og takk for kjempeflott blogginnlegg. Jeg ble virkelig inspirert til å se nærmere på kolleksjonen til Tretorn. Jeg håper mye av det dere har sett på har gitt inspirasjon til nye tiltak som dere kan foreslå i deres kampanjer. Jeg synes også etableringen av plattfomen Eco Essentials Initiative er et godt eksempel på at Tretorn her har gjort mer enn å «bare» iverksette enkelttiltak, de har utviklet en ny og bærekraftig forretningsmodell. Dette omtales jo i Magmaartikkelen som er på pensum; «bærekraftige forretningsmodeller», den kan jo brukes som referanse hvis dere i oppgaven deres skal si noe om hva som er statur på arbeidet med bærekraftig utvikling i selskapet i dag. Bra jobba!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn