Business Model Canvas

Business Model Canvas

Med både internett og teknologiens inntog i den tradisjonelle markedsføringen, fører dette til at bedrifter må finne nye måter å innovere forretningsmodellene sine på. Bytter man distribusjonskanal fra tradisjonelle reklameplakater til digitale annonser på sosiale medier, kan ofte denne «lille» endringen føre til en helt annen bedriftsstruktur, strategi og metode. Etter å ha lest dette innlegget, skal du ha forstått hva en forretningsmodell er, og ikke minst – hvordan lager man en?

From A to B - Solution
Bilde av Great Leader Serve, fra Pinterest.

Hva er en forretningsmodell?

Det finnes mange ulike definisjoner på hva en forretningsmodell er, og hva den kan innebære. En forretningsmodell er noe en hver organisasjon har, og i følge boken Digital Marketing Fundamentals er forretningsmodeller en beskrivelse av hvordan en bedrift skaper verdi for kundene og hvordan de strategiske målene må realiseres på en lønnsom og varig måte. Man bruker en forretningsmodell for å vite hvordan man skal skape verdi for kundene.

Innovasjon Norge forklarer det kanskje litt enklere, med at en forretningsmodell gir oversikt over alle prosesser og ressurser som selskapet håndterer for å tjene penger.

Dersom dette ble litt for teoretisk, vil jeg også ta med en av foreleser Arne Krokans forklaringer som illustrerer forretningsmodeller på en annen måte; Se for deg at du vil til Hamar. Hvordan skal du komme deg deg dit? Kartet du bruker for å komme deg dit, kan betraktes som en forretningsmodell, og hvordan du bruker dette kartet for å komme deg fra Oslo til Hamar er strategien.

Business Model Canvas’ 9 byggeklosser

Så hvordan begynner man arbeidet med å lage en forretningsmodell? Business Model Canvas er skapt av Alexander Osterwalder og Yves Pigneur, og er et svært populært rammeverk for å forstå forretningsmodeller. Nedenfor kan du se hvordan oppsettet til en forretningsmodell ser ut, der spørsmålene selvsagt skal byttes ut med svar.

Skjermbilde fra Innovasjon Norges mal for Business Model Canvas

Modellen består av 9 viktige byggeklosser:

  1. Kundesegment: Hvem skaper vi verdi for? Hvem er vårt hovedsegment i markedet?

  2. Verdiløfte: Hva slags verdi skaper vi for kunden, og hvilke kundeproblemer løser vi? Ligger kjerneverdien i et fysisk produkt, menneskelig service eller er det et databasert produkt?

  3. Kanaler: Det er gjennom ulike distribusjonskanaler vi kommuniserer verdiløftet til kunden. Gjennom hvilke kanaler kan man nå kundesegmentet best, og hvilke kanaler fungerer best for din bedrift? Eksempler på kanaler kan være ulike sosiale medier, papiraviser, tv-reklame, radio-reklame eller kanskje et mellomledd er den beste måten for din bedrift å nå ut til sin målgruppe på?

  4. Kunderelasjon: Det er mange måter å styre kunderelasjoner på, enten det er gjennom personlig kontakt, samarbeid, selvbetjening eller automatisert service. Med unntak av transaksjons-orienterte bedrifter, ønsker de aller fleste å skape et langvarig kundeforhold – hvilken relasjon tror du ditt kundesegment forventer?

  5. Inntektsstrømmer: Inntektene kommer fra kundene, men hvor mye tror du at de er villige til å betale? Det finnes en rekke modeller for inntektsstrømmer, blant annet «Freemium«, «Ad model» eller «Bait and hook model«.

  6. Nøkkel-ressurser: Hvilke ressurser har bedriften, som gjør at den skiller seg ut med et konkurransemessig fortrinn? Leverer dere varen raskt etter bestilling, kan kundene stole på trygge transaksjoner, eller er dere kanskje spesielt gode på kommunikasjon med kunden før, under og etter handelen?

  7. Nøkkel-aktiviteter: Hvilke aktiviteter må bedriften gjøre for at de overnevnte punktene skal bidra til verdiløfte for kunden?

  8. Nøkkel-partnere: Dette er samarbeidspartnere som bedriften har valgt for å optimalisere forretningsmodellen, redusere risiko eller for å opprettholde ressurser. Driver du en nettbutikk bruker du kanskje Klarna eller Vipps for å redusere risiko eller skape tillit for eksempel.

  9. Kostnader: Hva er de viktigste kostnadene i forretningsmodellen? Alle de overnevnte punktene koster, og dessuten ønsker man alltid å redusere kostnader. Hvilke ressurser og aktiviteter koster mest?

Forretningsmodell: Spotify 🎶

Spotify, Streaming, Musikk, Musikkstreaming
Bilde lånt av Pixabay

Helt på tampen vil jeg vise til et eksempel på en forretningsmodell. Jeg var så vidt innom «freemium model» som inntektskilde, og en godt anerkjent musikkstrømmetjeneste som bruker denne er Spotify. Vi har vel alle vært på et punkt i livet hvor vi brukte gratisversjonen av Spotify, med reklame og annonser etter annenhver låt. Og da vet du sikkert hvor deilig det var (i hvert fall i mitt tilfelle) når man oppgraderer til premium-versjonen, helt reklamefritt. Spotify tjener faktisk penger på begge deler, og derfor er deres forretningsmodell todelt: I gratisversjonen tjener de penger på annonser, så kalt «Ad model», og i premiumversjonen tjener de penger på abonnementer som betaler et fast beløp hver måned, kalt «Subscription model». På denne måten har Spotify skapt et verdiløfte for kunden ved å tilby alternativer der kunden får høre musikk uansett, og Spotify tjener penger uansett.

Oppsummering

Business Model Canvas er en strukturert, oversiktlig og – hvis den blir gjort riktig – nyttig verktøy når man skal lage forretningsmodell for sin bedrift. En forretningsmodell bør være solid, men man må huske på at dersom man gjør endringer i hvordan bedriften styres, dens struktur eller tilbud, så må også forretningsmodellen oppdateres. Man må tenke nøye gjennom hva slags forretningsmodell man velger, da denne skal fungere som et strategisk kart som skal vise bedriften veien til målene som er satt.

Kilder brukt:

Visser, Marjolein m. flere. 2018. Digital Marketing Fundamentals – From Strategy to ROI. Nederland; Noordhoff Uitgivers
https://www.innovasjonnorge.no/no/verktoy/verktoy-for-oppstart-av-bedrift/hvordan-lage-forretningsmodell/
https://www.toolshero.com/strategy/business-model-canvas/
https://www.investopedia.com/terms/f/freemium.asp
https://reasonstreet.co/business-model-library/business-models-advertising-supported/
https://bmtoolbox.net/patterns/bait-and-hook/
https://www.klarna.com/no/bedrift/?utm_source=PD|Google&utm_medium=cpc&utm_term=klarna&utm_campaign=PD-Search-Brand-Category-BMM&gclid=CjwKCAiA98TxBRBtEiwAVRLqu110cpFhiIkLDSXD1Ec9tjb4qoKrA740cMJqclDP3JPzivwDa2TaXBoCPsoQAvD_BwE
https://www.feedough.com/how-does-spotify-make-money/
https://www.thebusinessplanshop.com/blog/en/entry/business_model_vs_business_plan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Follow by Email
Facebook
Twitter
Visit Us
LinkedIn